Slide

RESIDENTIËLE ZONWERING

In samenspraak met onze klanten, leveranciers en fabrikanten optimaliseren wij onze producten continu en passen deze aan de wensen van de consument aan!

Elk product is het resultaat van technische deskundigheid, gedegen marktonderzoek en een uitgebalanceerde vormgeving.

M-Doors zonwering biedt bij elke stand van de zon een optimale bescherming tegen fel zonlicht, hoge buitentemperaturen en zorgt zo voor een bescherming van uw kostbaar interieur.

Uitvalschermen

Uitvalschermen zijn relatief eenvoudige, maar zeer efficiënte schermen. Ze zijn vrijwel overal makkelijk te monteren en met name zeer geschikt wanneer er geen bewegingsvrijheid onder het scherm nodig is. Voor uitvalschermen zijn verschillende typen armen beschikbaar, zoals windvaste en stormvaste armen. Een uitval tot 150cm is geen probleem, met glijarmen is er zelfs 200cm mogelijk met toch een vrije doorloop. Een scherm dat met stormvaste armen is uitgerust zal ook aan de kust of op grotere hoogten een uitstekende bescherming tegen de zon bieden. De uitvalschermen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. U kunt kiezen uit diverse modellen, waaronder ook schermen met een mooie ronde vormgeving.

De ideale projectzonwering…. Uitvalschermen zijn zeer doeltreffende zonweringen voor bedrijfsgebouwen, speciale uitvoeringen voor grote projecten en architecten. Volledige automatisering, groepsbediening en/ of afstandsbediening, zon/windbesturing en programmaschakelaars volledig draadloos mogelijk. Dit alles volgens de geldende voorschriften. Markisolette voor hoge ramen, markierzen voor een fraaie, nostalgische oplossing.

Veranda zonwering

Een veranda is een schitterende glazen aanbouw, die de woon- en leefruimte vergroot, de tuin aan uw woonkamer koppelt en – laten we eerlijk zijn – doorgaans een behoorlijke investering vergt. Maar wat kan het in de zomer heet zijn in zo’n veranda, als de zon meedogenloos brandt op het glazen dak. Wil men ook onder die omstandigheden optimaal kunnen genieten, dan is het noodzakelijk om een verandazonwering aan te brengen. De verandazonwering wordt geplaatst boven op de veranda en vormt daarmee een prachtig, harmonieus geheel. Via geleiders glijdt het door u gekozen doek, vanuit een esthetisch gevormde kast, over het dak van uw veranda. Zonlicht en warmte worden geabsorbeerd en gereflecteerd, terwijl een aangename hoeveelheid daglicht wordt doorgelaten. Afmetingen tot zelfs 6 meter breed bij 4 meter uitval zijn mogelijk. Uiteraard kunnen ook meerdere constructies aan elkaar gekoppeld worden, zodat ook grotere veranda’s van deze beschermende zonwering kunnen worden voorzien. U kunt kiezen uit diverse soorten doeken en kleuren, in alle opzichten aansluitend bij uw persoonlijke wensen.

Knikarmschermen

Knikarmschermen garanderen u een vrije doorloop onder het openstaande scherm. De knikarmen worden gemonteerd op een extra sterke stalen draagbuis (3-buisscherm), zodat alle optredende krachten optimaal verdeeld worden over de volledige breedte van het scherm. Door deze constructie is dit type scherm uitermate geschikt voor grotere breedtes en grotere uitvallen (tot 400 cm). De helling van de zonwering is traploos instelbaar over een grote reikwijdte. De knikarmen zijn beschikbaar in 150, 200, 250, 300, 350 en zelfs 400 cm uitval en zijn TUV gekeurd. Alle types kunnen worden voorzien van een volant naar keuze ter bescherming tegen een laagstaande zon. Onze doekcollectie bestaat uit een bijna onuitputtelijke keuze van streepdessins, effen kleuren en fantasiemotieven. Het weefsel is van duurzame, zware kwaliteit (300 gram per m²), en zowel vochtbestendig als rot- en schimmelvrij, luchtdoorlatend, en vet- en vuilafstotend. Het is UV-bestendig en bestand tegen weersinvloeden.

Screens

Architecten hebben de screens al lang ontdekt en passen deze veelvuldig toe op grotere gebouwen. Deze vlakhangende zonwering is echter ook zeer geschikt voor woonhuizen en past bij iedere vorm van architectuur. Screens bieden bij lage zonnestand de beste bescherming tegen invallend zonlicht. Naast gewone screens zijn er ook windvaste screens. Door een doordacht veersysteem is dit type in elke stand windvast en daardoor geschikt voor specifieke situaties, zoals een naar het westen gerichte gevel met veel wind of bij hoge flatgebouwen. Het screendoek wordt vervaardigd uit glasvezels en heeft ongeëvenaarde eigenschappen. Het zicht naar buiten blijft behouden, terwijl warmte en zonlicht worden gereflecteerd. Screendoeken zijn verkrijgbaar in verschillende weefselstructuren, om de hoeveelheid licht en warmte optimaal te regelen.

Terras overkappingen

De Twins biedt naast functionaliteit ook een fraai uitzicht en creëert een gezellige sfeer. De Twins overschaduwt alle andere systemen in de markt, met een maximale doekoppervlak van 36m² (6x6m).De Twins werkt met twee doekrollen die door een vernuftig tandwielsysteem aangedreven worden door een motor of oogwindwerk, dit zorgt ervoor dat op een zeer eenvoudige manier de terrasoverkapping wordt uit- en ingerold.

De kap en de armen worden gemonteerd op een draagbuis. Het totale systeem wordt door twee dikwandige stalen staanbuizen gedragen, deze kunnen geplaatst worden met vloersteunen of met een bodemsteunset in de grond, al dan niet demonteerbaar. Hierdoor heeft de Twins een maximale stabiliteit. Denk u eens in hoe u of uw kliënteel straks kan genieten onder deze uiterst royale schermen.

Zorgeloos terras-genoegen, jaar in, jaar uit! Dit scherm is zowel geschikt voor particuliere als professionele toepassing. Volledig uit hoogwaardig aluminium en staal, wit gepoederlakt De maximale breedte van dit scherm is 6m bij een uitval van 2 x 300 cm. Standaard uitgevoerd met een soepel lopend windwerk en slingerstok. Optioneel leverbaar met een geintegreerde buismotor.