Slide

RESIDENTIËLE ROLLUIKEN

M-Doors rolluiken verhogen wooncomfort, privacy en veiligheid. Ze weren zon, licht, warmte, kou, geluid, inkijk en inbrekers. Bovendien kunnen rolluiken vrijwel probleemloos worden aangebracht bij renovatie, bestaande bouw en nieuwbouw. U regelt eenvoudig de hoeveelheid binnenvallend licht, zonnewarmte en frisse lucht. Zo stemt u sfeer, binnenklimaat en privacy exact af op uw eigen wensen.

M-Doors rolluiken werken, afhankelijk van type, uitvoering en wijze van plaatsing, geluidwerend en inbraakvertragend. Door de toegepaste materiaalsoorten, zoals dubbelwandig aluminium met een schuimkern, duurzaam kunststof en de van borstel of rubber voorziene geleidingsprofielen, functioneren onze rolluiken vrijwel geruisloos.

Onze rolluiken zijn in talloze kleuren en kleurcombinaties leverbaar. Ze zijn voor nagenoeg alle toepassingen op maat te maken. Een scala van bedieningsmogelijkheden, manueel met traditionele band-koord opwinder, kabelwindwerk, draaistang, veeras met ingewerkte handgrepen en cylinderslot, of heel comfortabel met elektrische bediening.

Voorzetrolluiken

Kast en geleiders vervaardigd uit hoogwaardig aluminium, met een kastgrote varieërend van minimum 138mm tot maximum 254mm en beschikbaar in verschillende standaardkleuren, of tegen meerprijs in een RAL-kleur naar keuze. Rolluiklamellen in pvc of dubbelwandig volgeschuimd aluminium voor stevigheid en isolatie, eveneens verkrijgbaar in meerdere standaard kleuren.

De alu lamellen worden zijdelings gearretteerd zodat de lamellen onderling niet kunnen verschuiven, in combinatie met de gebruikte geleiders die voorzien zijn van borstels of EPDM rubbers, functioneren onze voorzetrolluiken vrijwel geruisloos.

Standaard worden onze voorzetrolluiken voorzien van stevige optilbeveiliging, zodat het van buitenaf opduwen van het rolluik onmogelijk is. Het bedienen kan manueel d.m.v. lint of koord, met een kabelwindwerk, veeras of elektrisch. Bij deze laatse kan men ook gaan automatiseren zoals een programmaschakelaar (schakelklok), een draadloze afstandsbediening of groepsturingen, domotica etc…kortom het bedieningscomfort kent geen grenzen.

Wij adviseren u graag in de keuze uit de diverse bedieningsmogelijkheden, accessoires en kleuren.

Traditionele rolluiken

De traditionele rolluiken die geplaatst worden in een daartoe voorziene ruimte bij de bouw of renovatie van de woning, ook de geleiders dienen voorzien te zijn op de ramen. Rolluiklamellen zijn meestal van een standaarddikte van 14 of 15mm en vervaardigt uit hout, kunststof , aluminium of staal. De keuze hiervan hangt af van de stijl van de woning en ook van wat er wordt verlangt van het rolluik, is het enkel het afsluiten en de isolatie dan kan men met het traditioneel pvc genoegen nemen.

Wordt er echter meer de nadruk op veiligheid en preventie gelegd dan kan men dubbelwandig alu en staal overwegen of zelfs hout. Dit laatste is helemaal terug van weggeweest, houten rolluiken worden nog steeds door ons geleverd en geplaatst.