Slide

INDUSTRIËLE SECTIONALE POORTEN

M-Doors is installateur van sectionale poorten en rolluiken, met de nadruk op kwaliteit en maatwerk.

Er zijn heel wat factoren die zorgen dat u een duurzame, goed functionerende poort heeft. Horizontaal aansluitende sandwich panelen worden door middel van scharnieren onderling verbonden. Een uitgebalanceerd geheel van loopwielen en torsieveren laten het poortblad verticaal bewegen. De kwaliteit van elk onderdeel is essentieel voor het produceren van een kwalitatieve sectionele poort.

M-Doors biedt onderhoudscontracten op maat en heeft een eigen hersteldienst waar u 24/7 op kan rekenen.

Panelen

Onze sectionale poorten zijn vervaardigd van 40 of 50 mm dikke panelen in staal of aluminium met binnenin een dubbele staalplaat die wordt opgevuld met een isolerend, cfk-vrij polyurethaanschuim. Alle poorten worden op maat gemaakt en kunnen tot maar liefst 12 meter breed zijn.

Aan de binnenkant van de plaat zijn verstevigingsplaatjes aangebracht waardoor de scharnieren beter kunnen bevestigd worden. Elk paneel is thermisch onderbroken. Tussen elk paneel zit een rubberen strip. De poort sluit zowel boven, onder als aan de zijkanten af met een rubberen afdichting, wat resulteert in een prima warmte en geluids-isolerende garagepoort.

De panelen bestaan in verschillende hoogtes. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Stucco (korrelstructuur) of houtnerfstructuur.

Kleuren

U kiest zelf de kleur van uw sectionele poort. M-Doors werkt enkel met hoogwaardige producten van gerenommeerde verffabrikanten. We beschikken tevens over de precieze kleurformules van de meest gekende raamfabrikanten, maar we kunnen elke kleur precies aanmaken.

Onderdelen

De panelen worden onderling verbonden door verzinkte stalen scharnieren. De zijscharnieren zijn voorzien van verstelbare rolhouders van verzinkt staal. Aan beide zijden loopt de poort in sendzimir verzinkte geleiderails van 2mm dik, dus nergens kunststof onderdelen.

Het poortblad wordt over de volledige loop van de poort in balans gehouden door één of meerdere torsieveren. Deze veren zijn op een gelagerde stalen as gemonteerd die met consoleplaten aan het montageframe is verankerd. Overgedimensioneerde stalen hefkabels, op gegroefde aluminium kabeltrommels, verbinden de torsieveren met het poortblad. Een zachte polystyreen schuimband tussen de aansluitende panelen onderbreken elke eventuele koudebrug. Boven- en onderaan wordt de poort afgedicht met zware rubberen profielen. Links en rechts wordt de afdichting verzekerd met een vertikaal klemprofiel van hard rubber.

Bediening

Een sectionele poort kan uitgevoerd worden met een gemotoriseerde besturing die op verschillende manieren kan bediend worden, zoals met een drukknop, sleutel, codeklavier en draadloze afstandsbediening. Welke bediening u ook kiest, onze motoren zijn steeds perfect afgestemd op de grootte van uw industriepoort en garanderen u een betrouwbare, veilige en comfortabele bediening.

Onze poorten zijn altijd standaard uitgerust met een van binnenuit bedienbare schuifgrendel en een trekkoord met handgreep en voettrapper. De poort kan ook worden uitgerust met een inbouwcylinderslot dat zowel langs binnen als buiten kan worden bediend. Optioneel kan ook een kettingtakelbediening met een op de as geplaatste reductiekast voorzien worden.

Veiligheid

Een sectionale poort moet niet enkel comfortabel en mooi, maar vooral ook veilig zijn. Onze industriële sectionale poorten voldoen aan alle Europese richtlijnen en zijn voorzien van vingerklembeveiliging, veerbreukbeveiliging en onderloopbeveiliging. Onze sectionale poorten worden standaard ook met de nodige voorzieningen uitgerust op gebied van inbraakbeveiliging. Al onze poorten zijn langs de binnenzijde te openen. Plaatsen waar men enkel langs de poort binnen kan, kunnen we voorzien van een cylinderslot waardoor u via de noodontkoppeling de poort toch manueel kan bedienen. Daarenboven kunt u de poort uitrusten met een fotocel. Van zodra de straal doorkruist wordt komt de poort meteen tot stilstand.

Optioneel kunnen er ook kabelbreukbeveiligingen voorzien worden.

Alle veiligheidsnormen vindt u in onze catalogus.

Kwaliteitslabels

Onze sectionale poorten voldoen aan de bepalingen van de Europese richtlijnen, conform de machinerichtlijn volgens artikel 10 van KB van 05/05/1995 alsook aan de geldende reglementeringen en normen uit ARAB, NBN.

Uw sectionale poort komt met de nodige comformiteitsverklaringen voor de poort, motor, veer- en kabelbreukbeveiliging.

Alle veiligheidsnormen vindt u in onze catalogus.