Slide

BRANDWERENDE ROLLUIKEN RF 60′ / RF 120′

De brandwerende rolluiken van M-Doors zijn de meest vooruitstrevende brandwerende poorten op de markt. Onze rolluiken zijn uitgevoerd in dubbelwandig verzinkt staal en kunnen worden geleverd met tal van opties. De combinatie van een eigen studiebureau en profielwalserij maakt dat elk product met de grootste zorg behandeld wordt en op maat uitgewerkt is volgens uw eisen. De M-Doors brandwerende rolluiken zijn onfeilbaar (fail safe) door een zelfsluitende motor die zelfs bij stroomuitval en zonder batterij back-up het rolluik door de zwaartekracht laat dalen.

Voordelen

– De RF rolluiken nemen weinig ruimte in.
– De RF rolluiken zijn uiterst gebruiksvriendelijk en uitermate geschikt voor intensief gebruik.
– De RF rolluiken hebben dezelfde brandweerstand aan beide zijden.
– De RF rolluiken zijn gemakkelijk te onderhouden.
– De RF rolluiken zijn altijd voorzien van een automatische reset.
– De RF rolluiken zijn goedkoop in onderhoud en reparatie.

Rolluikpantser

Het RF rolluikpantser is samengesteld uit dubbelwandige profielen in koudgewalst sendzimir verzinkt bandstaal. Onze RF profielen zijn gevuld met hoge densiteit isolatie (rotswol). Aan weerszijden zijn ze voorzien van speciaal ontworpen eindstukken die het onderling verschuiven van de lamellen voorkomen.

Om vlamdoorslag over de aandrijfas uit te sluiten wordt de bovenzijde van het RF rolluikpantser voorzien van een haakconstructie. Onderaan is het RF rolluikpantser voorzien van een antislijtage onderstrip met zwelproduct.

Zijgeleider

Bij het RF rolluik horen speciaal geconstrueerde zijgeleiders voorzien van zwelstrippen die bij verhitting de laterale afdichting garanderen. De eindstukken kunnen voorzien worden van lagers om een hoge gebruiksintensiteit toe te laten

Aandrijfas

2 consoles (of stoelen) dragen een speciaal ontworpen as om het rolluik vlot te laten oprollen. Deze as wordt aangedreven door een ‘brandmotor’ die een dagelijks gebruik toelaat gecombineerd met een ‘gravitaire’ sluiting bij brand. Bij eventuele kettingbreuk voorkomt de vallager dat het rolluik kan neerstorten.

Motor

De brandmotor type FS-elektromaten bestaat uit volgende onderdelen: kettingwielaandrijving, motor, eindeloopschakelaars en remeenheid. Deze motoren zijn zelfsluitend in geval van branddetectie:
de 24V DC, die de rem aanstuurt, wordt onderbroken, waardoor het rolluik gravitair (d.m.v. de zwaartekracht) sluit. Tijdens het gravitair sluiten wordt het rolluik afgeremd door een centrifugaal rem. De sluitsnelheid ligt ca. 15 % hoger dan de gewone werkingssnelheid.